Heeft de rechter geoordeeld dat uw zoon of dochter uit huis geplaatst moet worden? En bent u het hier niet mee eens? Dan heeft u de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Hoe gaat dit in zijn werk en heeft u hiervoor een advocaat nodig?
Hoger beroep na uithuisplaatsing
Als u in beroep tegen de uithuisplaatsing wilt gaan, dan neemt u altijd een advocaat in de arm. Hij of zij schrijft een verzoekschrift voor het gerechtshof waarin u vraagt of de uitspraak vernietigd kan worden. Dit verzoekschrift heet ook wel een ‘beroepschrift’. Het moet binnen drie maanden na de uitspraak ingediend worden. Het beroepschrift bevat de redenen waarom u het niet eens bent met de uithuisplaatsing.
U ontvangt vervolgens net als de tegenpartij en de andere betrokkenen een oproep voor de rechtszitting. De andere partij kan schriftelijk reageren of kan dit mondeling doen op de zitting. Het is altijd verstandig om naar de zitting te gaan, omdat u dan een toelichting kunt geven en vragen kunt beantwoorden.
De uitspraak van het gerechtshof
Op de zitting hoort u van de rechter wanneer u de uitspraak kunt verwachten. Deze beschikking wordt naar uw advocaat gestuurd. Het gerechtshof kan u gelijk geven, geen gelijk geven of gedeeltelijk gelijk geven. Als u het ook met deze uitspraak niet eens bent, dan kunt u binnen drie maanden aan de Hoge Raad vragen om de uitspraak van het gerechtshof ongedaan te maken. Dit heet een cassatieberoep.
Betrouwbare hulp
Wanneer u met uithuisplaatsing of ondertoezichtstelling te maken heeft, maakt u een lastige periode door. Wilt u gebruik maken van de hulp van een goede advocaat bij u in de buurt, noteer dan uw gegevens op ons formulier. Onze juridische specialisten hebben veel ervaring en kennis in huis en helpen u graag bij problemen met jeugdzorg of op het gebied van jeugdstrafrecht. Zo is uw zaak in goede handen.
G. zegt
goedeavond. mijn beide meisjes staan onder toezicht en zijn nu bijna een jaar uit huis geplaatst. nou heb ik alles gedaan wat ik moest veranderen volgens jeugdzorg (scheiding, straat/contactverbod voor hun vader, een eigen veilig en nieuw huis en ik heb zelf hulp gezocht bij in een ggz en toch wil JZ mij dit jaar het gezag af nemen en zeggen ze dat mijn beide meisjes hun opvoed perspectief in hun pleeggezinnen ligt ( ja ook nog allebei apart gezet na 3 weken) ik krijg helemaal geen info over hun en mag hun maar 1x in een maand 1,5 uur zien onder begeleiding van gezindsvoogd en beide pleegouders in MOD locatie van JZ. ook mag ik geen contact hebben met mijn lieve schatten en ook niet met pleegouders. ze wonen ook nog eens op geheime locaties. waarvan 1 al “per ongeluk” door is gegeven aan de agressieve vader juist waarvoor ze op geheime adressen zitten. wat moet ik nou. ik wil dolgraag mijn meisjes weer zelf opvoeden en kan dat ook prima. Kunnen jullie mij aub helpen. volgens de advocaat die ik eerst had kan ik volgens wetboek artikel 263 als ouder zijnde een beëindiging van UHP aanvragen.
Redactie Jeugdrechtadvocaat zegt
Ik raad u aan het formulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen. Dan wordt u gekoppeld aan een advocaat welke u kan helpen.
Vijfhoek zegt
Goedeavond , wij zitten ook met een OTS en UHP waarbij op de zitting niets door de rechter is benoemd qua perspectief toch deelt de raad v d k en de WSG dit zo mee , de Hele weg hiernaar toe hebben de hulpverleners een strategisch dossier opgebouwd wat dus de commerciële bedoeling was van de organisatie , dit was niet de hulp waar wij om hebben gevraagd toen ik op basis van art 3:44 BW het contract vernietigde tijdens het raadsonderzoek wilde de organisatie niet loslaten en beet zich vast in de opbrengsten van pleeggezin onder eigen beheer .
Normaliter duurt het twee weken voordat de beschikking binnen is nu hoor ik dat het wel 6 weken kan duren , hoe langer het duurt des te kleiner de kans om binnen die 3 maanden hoger beroep aan te tekenen plus het gegeven dat men straks gebruikt ; ouders zijn al langere tijd niet in beeld de minderjarigen zijn een hechtingsrelatie aangegegaan met gezinshuis , standaard regeltje dat dan te pas en te onpas wordt gebruikt is dan ( het terug plaatsen is niet in belang van de kinderen .
De allerbeste vraag die in mij opkomt , kan men een kort geding middels een deurwaarder aanspannen tegen deze beslissing ?
Deborah de boer zegt
Graag hulp nodig bij wijziging GI en een uithuisplaatsing
WSG praat alleen maar leugens in de rechtbank over mij.